ISO 22000

Maisto saugai keliame itin aukštus reikalavimus, augantis pirkėjų domėjimasis ir reiklumas maisto produktų saugai, besikeičianti situacija rinkoje – padidėjusi konkurencija, paskatino siekti naujų standartų. Įmonei buvo suteiktas ISO 22000 maisto saugos vadybos sistemos sertifikatas.
Sertifikavimas yra naudingas įmonei ir pirkėjams, nes tai įrodo gaminamų produktų saugą ir kokybę, bei tai, kad tiekėjas turi veikiančią ir nuolat tobulinamą integruotą kokybės ir maisto saugos vadybos sistemą – teigia UAB „Dzūkija” technologė.
ISO 22000 – maisto saugos vadybos sistemų sertifikatas rodo, kad įmonė užtikrina maisto saugumą visoje gamybos ir tiekimo grandinėje iki pat jo suvartojimo. Įmonės, turinčios ISO 22000 sertifikatą, išskirtinį dėmesį privalo skirti produktų gamybai ir aplinkos, geros higienos bei geros gamybos praktikų įgyvendinimui, siekiant užtikrinti saugų ir kokybišką galutinį produktą.